4 tips om de herfstvakantie op te vullen met leuke activiteiten voor de kids

De herfstvakantie, voor kinderen betekent het weer lekker een weekje vrij van school. Als ouder zit je echter misschien wel met de handen in het haar omdat je gewoon niet weet hoe je die tijd het beste voor je kids kunt opvullen. Wat betreft het weer moet je het maar net treffen. Gelukkig zijn er ook enkele hele leuke binnen activiteiten te bedenken, zoals je wel kunt lezen in deze blog.

Bezoek een kindvriendelijk museum

Musea zijn niet alleen geschikt voor volwassenen, in ons land zijn er ook tal van kindvriendelijke musea te vinden. Een mooi voorbeeld van een museum waar kinderen van alles kunnen ontdekken, is Corpus. Bij dit museum maak je een reis door je eigen lichaam. Zo zie je niet alleen hoe je lichaam er van binnen uitziet, maar ook hoe het allemaal werkt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld binnen in ons oor wanneer we naar muziek luisteren? En welke weg legt voedsel in ons lichaam af? Corpus is een educatief museum waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen veel leren en te weten komen. Andere kindvriendelijke musea zijn: Nemo Science Museum, het spoorwegmuseum, Aviodrome en het Discovery Museum.

Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit om samen te knutselen

Niets is zo leuk als samen knutselen op een druilerige dag. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit en haal de knutselspullen maar tevoorschijn! Knutselen houdt kinderen niet alleen urenlang zoet, het is ook nog eens goed voor hun ontwikkeling. Knutselen is vooral goed voor het ontwikkelen van de fijne motoriek. Twee vliegen in één klap dus!

Bak de lekkerste koekjes, cupcakes en broden

Naast knutselen is ook bakken een activiteit die zeer geschikt is voor een regenachtige dag. Zandkoekjes en cupcakes die na het bakken versierd kunnen worden, vallen eigenlijk altijd wel in de smaak. Maar het is ook heel leuk om eens samen broden te bakken. Met een kant-en-klare broodmix hoeft dit helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als je misschien denkt. Uiteraard kun je ook zelf aan de slag gaan met een brood recept. Naast brood recepten vind je op de website van Baktotaal Bouwhuis ook diverse andere recepten, bijvoorbeeld voor het maken van taarten, gebakjes en desserts. Ontdek het zelf!

Ga bij mooi weer naar een dierentuin of pretpark

Is er een dagje mooi weer voorspeld? Profiteer hier dan van en ga erop uit! Een zonnige dag in de herfstvakantie is ideaal om met de kinderen naar een dierentuin of pretpark te gaan. Hebben ze toch af en toe een klein buitje voorspeld? Niet getreurd, want veel dierentuinen, maar ook pretparken zijn deels overdekt. Zo heb je in de Efteling ook overdekte attracties en kun je bij Burgers Zoo schuilen in één van de overdekte ecodisplays, zoals de Mangrove bijvoorbeeld.