5 tips voor je interrail vakantie!

De wintermaanden hebben we nog maar net achter ons gelaten en we kijken gelijk alweer naar onze zomervakantie. Misschien denk je wel aan een vliegvakantie. Of juist een aan een vakantie dichtbij huis. Onze tip? Interrailen! Hier zijn 5 tips voor je interrail vakantie.

1. Koop je Interrail pas

Deze tip lijkt misschien logisch, maar is wel erg belangrijk! Bij het instappen in je trein zal je je pas moeten laten zien. Het is daarom belangrijk dat je je pas hebt. Er zijn veel verschillende soorten Interrail passen. Kijk daarom goed naar welke pas het voordeligst voor je is. Met je Interrail Pas kan je in (bijna) elke trein instappen. Het is dus belangrijk dat je deze altijd bij je hebt! 

2. Reserveer nachttreinen

Op het eerste oog lijkt het het misschien niet waard, maar het reserveren van de nachttrein is super fijn! Dit bespaart je een nacht doorbrengen op een station, wat geen fijne ervaring is. De kosten die je nu maakt voor de nachttrein had je anders wel uitgegeven aan een hostel, dus aan de prijs hoeft het niet te liggen!

3. Zorg voor vermaak

Tijdens je reis zal je veel tijd doorbrengen met het ontdekken van prachtige steden. Maar logischerwijs zal je ook veel tijd doorbrengen in een trein. Zorg er daarom voor dat je vermaak mee hebt! Een goed boek of een pakje kaarten zorgen er al voor dat de tijd net wat sneller voorbij gaat. Het kijken van een leuke serie of film kan er ook voor zorgen dat jij je minder hoeft te vervelen in de trein. Voor het kijken van een serie of film heb je een mobiel of laptop nodig. Het is daarvoor ook handig om een powerbank mee te nemen, zodat je zeker weet dat je je batterij kan opladen.

4. Bezoek kleinere steden

Het is erg verleidelijk om je tijdens je reis te focussen op grote steden als Berlijn en Rome. Maar de Interrail Pas is juist je perfecte kans om ook de wat kleinere steden te bezoeken. De steden waar je normaal gesproken niet zo snel heen zou gaan. Zo zie je meer cultuur en krijg je meer mee van Europa. Want ook de kleinere steden bieden heel veel.

5. Verzekeringen

Het is erg vervelend als je iets overkomt op je vakantie. Daarom is het fijn om te kijken naar een reisverzekering. Op deze manier ben je op alles voorbereid. Natuurlijk kan er ook voor je reis al iets fout gaan. Daarom raden wij je ook aan te kijken naar een annuleringsverzekering. Met deze twee verzekeringen op zak, kan je nu gerust je vakantie gaan boeken!