Beste mini USB sticks van 2024 op een rij

beste mini usb stick

Nagenoeg iedereen heeft wel eens een USB stick nodig. Of je nu van plan bent om een filmpje op je PC te zetten of dat je graag wat foto’s wilt bewaren, een USB stick komt altijd goed van pas. Nu is het op dit moment mogelijk om te kiezen voor een nieuw type USB stick. We hebben het natuurlijk over de mini USB stick. Benieuwd wat een mini USB stick is en wat voor opties er op dit moment allemaal te vinden zijn? Lees dan snel verder, we hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door de handigste info voor jou op een rijtje te zetten!

De beste mini USB sticks van dit moment

Philips FM32FD70D

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van dit bekende merk hebben gehoord. Philips is een merk wat echt bekend staat om de hoge kwaliteit die zij weten te leveren. Dit is dan ook niet anders als het gaat om de aankoop van een mini USB stick. Deze mini USB stick is in staat om een groot aantal bestanden op te kunnen slaan. Door de ruim 32 GB aan geheugen kan je talloze foto’s of filmpjes op je computer bewaren om ze later alsnog af te kunnen spelen. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je de mini USB stick zonder problemen in je tas of zak kunt stoppen om mee te nemen.

Het is ook nog eens zo dat deze mini USB stick is voorzien van een speciale dop. Door deze dop zal de USB connector niet meer zo snel kapot gaan als voorheen. Tijdens het gebruik van de mini USB stick kan je deze dok gewoon op de achterkant plaatsen. Daarnaast beschikt de mini USB stick over een LED lampje wat je precies laat zien of de mini USB stick op de juiste manier verbonden is.

  • Deze mini USB stick is afkomstig van een zeer bekend merk
  • Bij aankoop krijg je gelijk drie handige sticks om te gebruiken

Sandisk Ultra Fit 128 GB

Ook dit merk zal bij veel mensen wel een belletje laten rinkelen. Dit merk is op dit moment nog altijd het best verkopende merk op het gebied van opslag drivers. Met deze mini USB stick weet je zeker dat je voorzien bent van een zeer compact design. In tegenstelling tot andere mini USB sticks van dit lijstje heeft deze driver namelijk geen langwerpig design maar een vierkant. Hierdoor valt het bijna niet op als je hem in je computer hebt zitten. Dit zorgt er wel gelijk voor dat je goed moet opletten waar je hem bewaart. Voor je het weet ben je hem namelijk kwijt.

De mogelijkheden op het gebied van opslag zijn ook nog eens eindeloos. Je kunt kiezen voor de kleine modellen van 16 GB, maar het is ook mogelijk om gelijk 256 GB in huis te halen al je dit liever hebt. Dit maakt het mogelijk om op zoek te gaan naar de mini USB stick die precies past bij wat jij eigenlijk zocht voor bij je computer. We hebben hieronder nog even de belangrijkste voordelen van deze USB stick voor jou op een rijtje gezet.

  • Het is een mini USB stick die voorzien is van een echt compact formaat
  • Bij je aankoop kun je uit verschillende groottes voor de opslag kiezen

DataTraveler Micro 3.1 USB

Het is tijd om door te gaan met het volgende product op ons lijstje. Deze DataTraveler Micro USB Flash Drive van Kinston is een super goede optie om te overwegen. Dit is namelijk een mini lichtgewicht USB-stick die is ontworpen met een metalen behuizing en een ingebouwde lus voor het bevestigen aan je sleutels. Het heeft geen dop, dit zorgt voor een strak design. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verliezen van je dop, ideaal voor mensen die nog wel eens wat willen laten slingeren. Daar komt bij dat deze mini USB stick compatibel is met de verschillende besturingssystemen, waaronder Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Mac OS (v. 10.10.x+), Linux (v. 2.6.x+), en Chrome OS. Je kunt het dus op talloze soorten apparaten gebruiken. Dit komt echt van pas, je wilt namelijk niet hebben dat je er achteraf achter komt dat je hem toch niet in gebruik kunt nemen. Hieronder de voordelen nog even voor je op een rijtje:

  • Deze mini USB stick is geschikt voor nagenoeg alle soorten systemen
  • Dankzij de lus kan je deze mini USB stick aan je sleutelbos hangen

Kingston DataTravelar Kyson 256GB

Bij je zoektocht naar een goede USB-stick wil je natuurlijk niet te veel geld uitgeven. Daarom is één met de beste prijs-kwaliteitverhouding een goed idee. Wij hebben daarom de Kingston DataTravelar Kyson 256GB in deze lijst gezet. Bij Kingston hebben ze al sinds jaar en dag USB-sticks in de maak. Dat betekent dat ze precies weten wat ze doen waardoor ze de prijs ook behoorlijk kunnen drukken. 

Bij de Kingston DataTravelar Kyson 256GB betaal je nog geen 45 euro voor een extreem snelle USB-stick. De maximale leessnelheid is 200 MB/s en de schrijfsnelheid tot 60 MB/s. Dat is voor zo’n goedkope USB-stick een goede prijs. Een voorbeeld is: Heb je 1000 foto’s van normale kwaliteit dan kan je die binnen 15 seconden op een mapje zetten van je USB-stick. Volgens ons zou de keuze dus makkelijk gemaakt zijn. 

Lexar JumpDrive S75 USB

We gaan door naar een ander bekend merk. Het merk Lexar is namelijk ook een super goede optie om te overwegen als je nog op zoek bent naar een nieuwe mini USB stick. Het is namelijk een merk wat echt bovenaan staat als het gaat om de aankoop van de beste USB sticks. De speciale Lexar JumpDrive S47 USB drive biedt de best mogelijke prestaties met een hogere leessnelheid. Daar komt ook nog eens bij dat hij compatibel is met USB 3.0 en 2.0. Met het compacte en draagbare ontwerp is het gemakkelijk om deze te gebruiken voor het verbinden met alle soorten apparaten. De USB-schijf biedt tot 256 GB aan opslagruimte. Dit maakt het mogelijk om een  groot aantal bestanden op te kunnen slaan. Tevens bevat de mini USB stick een geavanceerde beveiligingsoplossing met 256-bits AES-encryptie om al je essentiële bestanden te beschermen tegen mensen die hier geen toegang toe moeten krijgen.

  • Door de encryptie zijn al je bestanden geheel veilig
  • Deze mini USB stick is compatibel met USB 3.0 en 2.0

Sandisk Cruzer Ultra

Je kunt op de laatste plaats ook nog kiezen voor de Sandisk Cruzer Ultra. Dit is een merk wat we al even kort toe hebben gelicht, echter is hier een reden voor. Het is namelijk zo dat dit een van de beste merken is die men maar kan vinden als het gaat om het kopen van een nieuwe mini USB stick. Door de hoge kwaliteit weet je dan ook zeker dat je niets tekort komt met je aankoop. Het is mogelijk om bij je aankoop te kiezen uit een groot scala aan formaten. Mocht je bijvoorbeeld veel op willen slaan dan kan je gewoon kiezen voor de grote 128 GB variant. Dankzij de lus is het ook bij deze mini USB stick weer mogelijk om hem aan je sleutels te hangen. Dit maakt het dé keuze om zelf in huis te halen.

  • Het merk Sandisk staat bekend om de hoge kwaliteit die zij leveren
  • Bij je aankoop kun je uit verschillende groottes voor de opslag kiezen

Beste Koop Tips: waar op letten bij het aanschaffen van een mini USB stick

Het kopen van een mini USB stick lijkt iets waar je niet al te veel bij stil hoeft te staan. Toch is dit niet helemaal het geval. Het is namelijk wel de bedoeling dat je met een mini USB stick thuiskomt waar je veel plezier aan zult beleven. Maar waar moet je dan rekening mee houden vraag je je af? Omdat we maar al te goed begrijpen dat je zelf niet weet waar je moet beginnen hebben we het wat simpeler gemaakt. Hieronder vind je namelijk dé tips en tricks voor het kopen van een mini USB stick:

De overdrachtssnelheid

Enkele van de nieuwste kenmerken van mini USB sticks zijn diverse overdrachtssnelheden. Sommige types mini USB sticks hebben USB 2.0 connectiviteit die gegevens overdraagt met een snelheid van 60MB/seconde terwijl mini USB sticks met USB 3.0 connectiviteit gegevens overdragen met een snelheid van 640 MB/seconde. Het maakt niet uit welk type mini USB stick je koopt, de overdrachtssnelheid is belangrijk om altijd in het achterhoofd te houden. Dit maakt het namelijk echt een stuk makkelijker om snel en simpel al je bestanden over te kunnen zetten naar een nieuwe locatie.

De soort hardware

Met wat voor soort computers ben je van plan om te gaan werken de komende tijd? Hardware compatibiliteit is namelijk zeker iets dat altijd moet worden meegenomen bij het kiezen van een USB stick. Hoewel de meeste mini USB sticks werken op verschillende computers en laptops, loop je het risico dat de mogelijkheden van de flash drive niet volledig benut worden als je niet op de hoogte bent van je huidige hardware set-up. De meeste computer USB-poorten zijn ofwel USB 2.0s of USB 3.0s. Als een computer USB 2.0 poorten heeft, betekent dit dat het alleen gegevens kan overbrengen op de USB 2.0 snelheid, zelfs als een USB 3.0 flash drive is aangesloten. Je kunt nog steeds de USB 3.0 flash drive gebruiken in een USB 2.0 poort, maar je hebt hier dan niet zo veel aan.

De grootte van de opslag

het spreekt voor zich dat je ook goed moet kijken naar de grootte van de opslag die je graag wilt hebben voor je mini USB stick. Tegenwoordig heb je een breed scala aan opslagmogelijkheden. De meeste USB flash drives hebben de volgende standaard capaciteitsopties: 512MB, 1GB, 2GB, 4GB, 8GB, 16GB, en 32GB. Om je een idee te geven van hoeveel opslagruimte je nodig zou kunnen hebben is het handig om er toch even een klein voorbeeldje bij te maken. Op een standaard USB stick 2GB kunnen ongeveer 40.000 pagina’s van een tekstdocument, 1.900 foto’s in normale resolutie, 1.000 minuten MP3-muziek of een bestand met 3,5 uur video in hoge resolutie worden opgeslagen.

De speciale functies

Ben je op zoek naar een mini USB-stick die iets anders doet dan alleen gegevens opslaan? Mini USB sticks zijn effectieve marketing tools. Om het te maximaliseren als een marketing tool, kan het worden voorgeprogrammeerd op twee manieren: data pre-loading en auto-run. Voor data pre-loading, kun je de USB laden met marketing promoties zoals brochures, catalogi, of zelfs video’s. Je kunt de USB ook instellen op auto-run, zodat hij automatisch presentaties start zodra hij op een computer is aangesloten. Dit kan echt handig zijn als je een USB stick zoekt voor je onderneming.

Zoals je wel kunt zien komt er toch nog best wel wat kijken bij het kopen van een mini USB stick. Het is dan ook een stuk handiger om gewoon te kiezen voor een van de mini USB sticks die we hierboven bij de selectie al hebben laten zien. Mocht je naast een mini USB stick nu op zoek zijn naar meer dingen voor in huis dan heb je geluk. Hier op de site kan je namelijk talloze andere artikelen vinden die je alles laten zien over de beste producten die je kunt kopen.

Achtergrond: wat is een mini USB stick en welke soorten heb je?

Hierboven hebben we je meer laten zien over tips en tricks voor het kopen van een mini USB stick. Nu is het natuurlijk mogelijk dat je niet precies weet wat een mini USB stick eigenlijk is. Om je hier een goed antwoord op te geven is het van belang om even in te zoomen op de USB sticks in het algemeen. USB-sticks zijn aan te merken als gegevensopslagapparaten die flashgeheugen met een geïntegreerde USB-interface bevatten. Ze zijn meestal draagbaarkleiner dan externe harde schijven. Gebruikers kunnen een USB flash drive via de USB-poort aansluiten op een PC en gebruiken om hun gegevens op te slaan of een back-up te maken. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de sticks wel zullen kennen.

De meeste USB sticks zijn ontworpen met een dunne en lange buitenkant waardoor ze aanzienlijk kwetsbaar kunnen zijn. Gelukkig zijn er mini-USB-drives met kleine afmetingen. Ze zijn ontworpen voor notebooks, tablets, audiosystemen voor in de auto, spelconsoles en talloze andere appraten waarin het handig is om een compact formaatje te hebben. Als je een kleine USB-stick op je laptop aansluit, steekt deze slechts ongeveer 5 mm uit de rand van de laptop. Dit maakt het een super handige aankoop om zelf in huis te halen voor het opslaan van jouw bestanden.

Koop jij ook een goede mini USB stick?

Met een mini USB stick weet je zeker dat ook jij altijd weer je bestanden op een prettige manier op kunt slaan op ieder apparaat. Onze handige selectie maakt het mogelijk om een goede mini USB stick te kopen, zonder dat je zelf nog al te veel onderzoek hoef te doen. Blijf zeker even hangen op deze site om ook een kijkje te nemen bij de rest van de artikelen!