Beste mini vaatwassers van 2024 op een rij

Daar waar het vroeger altijd noodzakelijk was om de vaat met de hand te doen is dat vandaag de dag niet meer het geval. Dankzij de vaatwasser is het namelijk mogelijk om alles over te laten aan een ding waar je zelf geen omkijken meer naar hebt. Een nadeel is alleen wel dat een vaatwasser aanzienlijk veel ruimte in beslag kan nemen. Kan je alsnog een vaatwasser nemen als je huis niet zo groot is vraag je je af? Jazeker, met een mini vaatwasser is dit geen probleem. Het is tijd om je hier meer over te laten zien in dit handige artikel!

De beste mini vaatwassers van dit moment

Siemens SK26E222EU

Het is op de eerste plaats mogelijk om te kiezen voor deze vaatwasser van het merk Siemens. Dit is een merk wat echt keer op keer een ontzettend hoge kwaliteit te bieden heeft op gebied van goede apparatuur voor in de keuken. De Siemens SK26E222EU is aan te merken als een echte mini vaatwasser met een hoogte van 45 cm. Je hebt plek voor een zestal borden voor bij het wassen. Zodra je een van de 6 vaatwasser cycli inschakelt, past de vaatwasser het verbruik aan op de vaat die je in de rekken hebt gezet. Zo weet je zeker dat je veel kunt besparen op je water en energie. Voor snelle vaat is het altijd nog mogelijk om te kiezen voor het Vario Speed-programma. De Siemens vaatwasser heeft ook een 40 °C glaswerkprogramma voor je glazen. Dit zorgt ervoor dat ze niet breken. Dit is echt een van de beste mini vaatwassers die er op dit moment maar te vinden is.

 • De vaatwasser stemt het water- en energieverbruik af op de hoeveelheid vaat
 • Deze mini vaatwasser is afkomstig van een zeer bekend keukenmerk

Siemens SK26E822EU

We blijven even hangen bij het merk Siemens. Het is namelijk niet voor niets één van de beste merken als het aankomt op het kopen van een mini vaatwasser voor bij jou in de keuken. De vaatwasser heeft ook een 40°C glasprogramma voor je glaswerk. Hiermee zal je je geen zorgen hoeven te maken over je glazen tijdens het wassen. Weet je niet welke soort instellingen geschikt zijn voor jouw vaat? Kies dan gewoon het automatische programma. Door de talloze instellingen is het mogelijk om de vaat op die manier te doen die jij het prettigste vindt. Daar komt bij dat deze vaatwasser is gemaakt van zeer sterke materialen die voor een lange tijd meegaan. Hij is niet zeker niet goedkoop, maar hier krijg je wel gelijk de best mogelijke kwaliteit voor terug die er momenteel maar te vinden is.

 • Ook deze mini vaatwasser past het gebruik van het water automatisch aan
 • Door de sterke materialen is de vaatwasser voorzien van een lange levensduur

Bosch SKS62E32EU

Net als Siemens is Bosch ook een merk wat echt de beste kwaliteit weet te leveren als het gaat om het kopen van goede apparatuur voor in de keuken. Ben je op zoek naar een compacte vaatwasser, dan is de Bosch SKS62E32EU een van de beste opties die je maar kunt vinden. Hij is slechts 45 centimeter hoog waardoor hij aanzienlijk minder ruimte in beslag weet te nemen dan andere modellen die er te vinden zijn. Met de 6 standen vind je gemakkelijk de juiste instellingen voor jouw type vaat. Daar komt bij dat deze mini vaatwasser ook weer in staat is om het water- en energieverbruik aan de hoeveelheid vaat aan te passen. Schakel het 40°C-programma in als je zeker wilt weten dat de glazen weer prachtig zullen gaan glanzen. Dit is een speciaal programma dat uw kwetsbare glaswerk beschermt. Ook dit is geen goedkope optie, maar je bent ons dankbaar als je voor dit speciale model kiest.

 • Je kunt uit talloze standen kiezen voor bij het wassen van je vaat
 • Dit merk staat bekend om de uitstekende kwaliteit die zij leveren

Inventum VVW5520

Ben je op zoek naar een mini vaatwasser maar heb je niet zoveel zin om gelijk een hoop geld neer te leggen dan hoeft dit ook niet. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor de mini vaatwasser van het merk Inventum. Dit merk maakt goede mini vaatwassers voor een zeer schappelijke prijs. Hij is voorzien van een prettige indeling die het mogelijk maakt om al je spulletjes kwijt te kunnen. Hierdoor maakt het niet meer uit als er mensen blijven eten. Met deze mini vaatwasser maak je namelijk alles binnen no time weer helemaal schoon. Een nadeel is wel dat deze vaatwasser beschikt over een energielabel F. Dit maakt het niet de meest zuinige optie. Los van dit nadeel is het echter een prima mini vaatwasser om zelf in huis te halen. Hieronder weer even de grootste pluspunten voor jou op een rijtje gezet:

 • Deze mini vaatwasser kost veel minder dan andere opties uit dit lijstje
 • De mini vaatwasser wordt zeer goed beoordeeld door andere klanten

Midea ST 3.20N

Als laatste kan je kiezen voor deze mini vaatwasser. Hoewel dit merk aanzienlijk minder bekend is dan de andere opties uit dit lijstje is het een prima optie om voor te gaan. Wat deze mini vaatwasser echt bijzonder maakt is het unieke design. Hierdoor krijgt de vaatwasser een bijzondere uitstraling met zich mee. De bronzen uitstraling zorgt ervoor dat je keuken net even wat luxer oogt dan normaal. Hij is niet bepaald zuinig, maar als je hem niet zo vaak aanzet dan hoef je je hier ook niet echt zorgen over te maken. Om het net even wat makkelijker te maken hebben we voor jou de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje gezet. Dit geeft je een goed inzicht in wat je eigenlijk kunt verwachten.

 • Deze mini vaatwasser is te herkennen aan het opvallende design
 • Dankzij de vele rekjes is er ruimte voor al je spullen

Tomado TDW5501W mini vaatwasser 

Het kan zijn dat je helemaal hol en dol wordt van de afwas. Dan is het tijd voor een mini vaatwasser. En waarom zou je dan niet deze van Tomado aanschaffen? Dit is één van de beste mini vaatwassers op de markt en maakt jouw vaat 100% blinkend schoon. Hij is makkelijk aan te sluiten en past gewoon in een keukenkastje of zelfs op het aanrecht. Daarnaast is hij ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen door het compacte formaat. 

Wanneer je een programma in de nacht wil laten draaien, dan kan je ook kiezen voor startuitstel. Op die manier kan je wasprogamma’s instellen op tijd. Hij is voorzien van verschillende wasprogramma’s. Je kan dus kiezen van een intensievere stand waardoor aangekoekte pannen en ovenschalen grondig gewassen worden. Helaas is het energielabel van deze vaatwasser niet al te zuinig. Je zal dus wel een piek gaan zien in je energieverbruik wanneer je hem gaat gebruiken. 

Beste Koop Tips: waar op letten bij het aanschaffen van een mini vaatwasser

Het kopen van een mini vaatwasser is niet iets wat je zomaar doet. Net als met andere apparatuur voor in de keuken wil je wel zeker weten dat je een goede kwaliteit in huis weet te halen. Dit is dan ook de reden dat je genoeg aandacht moet besteden bij het maken van je aankoop. Wij begrijpen maar al te goed dat je zelf niet echt weet waar je op moet letten bij het kopen. Om je op weg te helpen kan je hieronder een aantal handige tips en tricks vinden:

 • Controleer de afmetingen – dit is de belangrijkste tip die iedereen in het achterhoofd moet houden bij het kopen van een mini vaatwasser voor bij hem of haar in huis. Noteer zorgvuldig de exacte afmetingen die je kunt gebruiken voor een aanrecht vaatwasser. Let vooral op de afstand tussen de bovenkant van je aanrecht en de onderkant van je kast. Het is namelijk niet de bedoeling dat je een mini vaatwasser koopt die achteraf te klein blijkt te zijn. Door goed van tevoren te meten verminder je de kans op een miskoop aanzienlijk.
 • Sta stil bij de capaciteit – het volgende om altijd even bij stil te staan is de capaciteit van de mini vaatwasser. Je wilt namelijk wel weten hoeveel je in een vaatwasser kunt stoppen. De meeste modellen mini vaatwassers kunnen tot 6 borden aan, maar dit zal per model en per merk verschillen. Het is dan ook goed om te denken over de vraag hoeveel vaat jij eigenlijk hebt. Ook dit is weer afhankelijk van de vraag of je alleen bent of dat je kinderen hebt.
 • Kies de juiste pomp – hoewel veel mensen het vergeten is het ook van belang om te kijken naar de pomp die er in de mini vaatwasser zit die je graag wilt kopen. Als het water dat uit de aanrecht vaatwasser loopt boven het niveau van de aanrecht vaatwasser moet komen dan heb je eigenlijk altijd een model nodig met een pomp. Doe je dit niet dan kan het water niet goed af worden gevoerd naar de goot. Voorkom dan ook problemen door op voorhand goed te kijken of je een pomp nodig hebt of niet, dit voorkomt veel gezeur achteraf.
 • Check of er een waterverwarmer is – ook dit is een belangrijk tip die wij je mee kunnen geven al je op zoek bent naar een mini vaatwasser. De meeste aanrechtafwasmachines zijn uitgerust met een warmwaterboiler van verschillend vermogen. Vaatwassers met een warmwaterboiler hebben meestal ook twee of meer standen om het vermogen van de boiler te regelen. Met dit handige apparaat is het dan ook mogelijk om meer grip te krijgen over de wijze waarop je hem gebruikt bij jou in de keuken om je vaat schoon te krijgen.
 • Kijk naar de cycli – tijd om door te gaan naar laatste tip voor het kopen van de mini vaatwasser. Dit is om goed te kijken naar de cycli van de mini vaatwasser die je op het oog hebt. De diverse draagbare vaatwasser modellen verschillen in hun aantal cycli. Denk dus na over wat belangrijk is voor jou en je gezin. Als je in je eentje bent dan is het natuurlijk niet van belang om te kiezen voor een mini vaatwasser met veel cycli. Dit is namelijk alleen maar onhandig. Heb je kinderen dan is het wel weer handig om te gaan voor een mini vaatwasser die wat langer kan draaien.

Wanneer je het bovenstaande meeneemt bij het kopen van een mini vaatwasser is het echt niet meer zo lastig om met de juiste optie thuis te komen. Dankzij een mini vaatwasser weet je zeker dat je veel tijd kunt besparen bij het doen van de vaat. Als je nog meer kleine apparatuur voor in de keuken zoekt dan heb je geluk. Wij hebben hier op de site namelijk nog veel meer artikelen voor je in petto. Zo laten wij je bijvoorbeeld zien wat de beste mini ovens zijn die je op dit moment kan vinden voor in de keuken.

Achtergrond: wat is een mini vaatwasser en welke soorten heb je?

Het is van belang om even kort in te gaan op de vraag wat een mini vaatwasser eigenlijk is en welke soorten er op dit moment allemaal te vinden zijn. Een mini vaatwasser, ook wel compacte of draagbare vaatwasser genoemd, is een kleine vaatwasser die je op een aanrecht of een ander vlak oppervlak kunt zetten in de keuken. Hij heeft veel van dezelfde mogelijkheden als een volwaardige vaatwasser, maar is veel kleiner dan de normale varianten. Dit zorgt ervoor dat hij ook gelijk minder energie vereist om optimaal te kunnen functioneren. Over het algemeen gebruiken deze vaatwassers een snelkoppeling die op een standaard gootsteenkraan kan worden aangesloten voor de watertoevoer.

Ze hebben een afvoerslang aan de achterkant van de mini vaatwasser, waardoor afvoer rechtstreeks in de gootsteen kan lopen. Het is over het algemeen erg eenvoudig om de mini vaatwasser te plaatsen in de keuken. Wel is het van belang om te weten dat er een verschil bestaat tussen een inbouw mini vaatwasser en een losstaande vaatwasser. Zoals je wel aan de naam kunt zien zijn de inbouw apparaten bedoeld om echt in een kastje te zetten. Hou hier rekening mee bij het kopen van je mini vaatwasser.

Koop jij ook een goede mini vaatwasser?

Ook jij kan met een mini vaatwasser altijd weer de vaat eenvoudig en snel doen. Zeg maar dag tegen de was met de hand. Door te kiezen voor een van de mini vaatwassers uit dit artikel weet je zeker dat je in staat bent om een prachtige aanwinst in huis te halen. Dit zijn niet voor niets dé beste opties van dit moment!