De echte carnavalsvierder gaat zo origineel mogelijk verkleed

De Carnavalsdagen: u bent er helemaal weg van of u hebt er helemaal niets mee. Daar zit eigenlijk niets tussen: hooguit de mensen die zich slechts heel af en toe eens in het carnavalsgebeuren onderdompelen. Zoals bekend zijn het vooral de mensen van onder de grote rivieren die bekend zijn met dit gezellige spektakel dat zich jaarlijks de dagen voor Aswoensdag afspeelt. Maar als u het gaat vieren, dan kunt u er eigenlijk niet omheen om u leuk te verkleden. Niet-verkleed Carnaval vieren is ongeveer net zo erg als vloeken in de kerk.

Carnaval: de leukste kostuums voor een onvergetelijk feest

Als u dit leest, hoort u dus bij de mensen die regelmatig meedoen met dit gezellige feest. Of wilt u het voor de eerste keer eens van dichtbij meemaken. Geloof ons: met een leuk kostuum hoort u er direct helemaal bij. In een origineel pak hoeft u nu eens niet helemaal uzelf te zijn, maar mag u even een rol spelen. Laat de sleur van het dagelijkse leven achter u en stort u in het carnavaleske carnavalsgedruis. Wat u moet aantrekken? Dat gaan we u nu vertellen:

Niets mis met traditionele kostuums

Met Carnaval mag u flink uitpakken: gek is nog niet gek genoeg. Uitbundig is helemaal ok. Maar kiest u voor een traditioneel kostuum, dan is daar helemaal niets mis mee. Het gaat er immers om dat u verkleed bent én herkenbaar als een gezellige carnavalsvierder. Dus als u terug wilt naar uw kindertijd en weer verkleed wil gaan als cowboy: vooral doen! Blijft u liever redelijk sober en gaat u als boer: ook met een boerenkostuum hoort u er helemaal bij.

Bij de tijd met themakostuums

U valt misschien wel iets meer op als u zich met Carnaval aanpast aan een actueel thema. Bent u helemaal weg van Halloween? Trek dat gewoon door naar de carnavalsdagen en kies een bijpassende outfit. Vindt u dat Sinterklaas ook in de carnavalsperiode centraal mag staan? U mag het laten zien met een compleet Sinterklaaspak.

Carnavalsjassen

U kunt het zichzelf ook net iets makkelijker maken. Door een gouden, zilverkleurige of andere chique jas te dragen bent u ook al bijna klaar voor Carnaval. Wat u er onder draagt, is dan al minder belangrijk. Hoewel u natuurlijk ook uw hele outfit kunt doortrekken in de stijl van uw carnavalsjas.

Chique of chiquer?

Houdt u inderdaad van een wat chiquere stijl? Keer dan terug naar de Middeleeuwen of naar nog langer geleden. Nou ja: alleen met Carnaval dan. Zo kunt u als keizer over straat, als farao de kroeg in of als lakei achter de optocht aan lopen. En dit zijn nog slechts een paar voorbeelden van alle verkleedmogelijkheden!

Kleren maken de man (en de vrouw)

Wilt u dus eens leuk uitpakken met Carnaval: met originele feestkleding heeft u nog meer plezier. En die kleine investering is er voor vele jaren en dus voor heel veel gezellige carnavalsuren. Heeft u al wat schmink in huis? Gebruik die dan en mogelijk zullen sommige vrienden en familie u niet eens herkennen. Hoe leuk is dat?