Drie do’s en don’ts bij je eerste date

man in black long sleeve shirt sitting on chair
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Heb jij binnenkort een eerste date op de planning staan, dan is dat hartstikke spannend. Je wil natuurlijk graag een goede eerste indruk maken: wie weet wat er uit kan rollen. Als jij nog niet zo veel ervaring met daten hebt, is het fijn om te weten wat je wel en niet moet doen. We geven je in deze blog drie do’s en don’ts, dus lees snel verder!

Do: bloemen

Het meest klassieke gebaar in de liefde: bloemen bestellen. Wanneer jij gelijk een goede eerste indruk wil maken, is het dus ook een goed plan om een bosje bloemen mee te nemen. Ook na je date geef je je date zo een reden om aan je te denken, hopelijk met warme gevoelens.

Don’t: de verkeerde bloemen

Wist je dat je met bloemen ook een compleet andere boodschap kan communiceren dan liefde? Lees je voordat je de bos bloemen bestelt eerst in op de betekenis. Niet alleen de bloem die je kiest zegt iets, maar ook de hoeveelheid. Pas maar goed op, want voordat je het weet zeg je met je lieve gebaar dat je liever vrienden bent, of dat je al met diegene wil trouwen.

Do: parfum

Wist je dat veel mensen worden aangetrokken tot de geur van de ander? Dit is in veel gevallen wat voor de lichamelijke reactie van verliefdheid zorgt: een geur wordt onthouden en er wordt gevoel bij gecreëerd. Hierbij kun je eenvoudig een beetje valsspelen door een lekkere parfum te gebruiken. Zo maak je eenvoudig indruk!

Don’t: te veel parfum

Een lekker geurtje werkt dus goed, maar het moet een subtiel onderdeel van je presentatie zijn. Wanneer je te veel parfum gebruikt, ruik je namelijk helemaal niet meer lekker. Sterker nog: hoofdpijn is bij veel mensen een reactie die plaatsvindt wanneer ze een te sterke geur ruiken. Niet de reactie die je op je eerste date wil veroorzaken.

Do: koken voor je date

Liefde gaat door de maag. Het klinkt als een cliché, maar voor veel mensen is een lekkere maaltijd erg aantrekkelijk. Wanneer jij van jezelf weet dat je een goede maaltijd op tafel kunt zetten, is dit de perfecte eerste date: je nodigt je date bij je uit en bereidt een lekkere maaltijd. Je leert elkaar tijdens het eten kennen, maar verovert diens hart met je kookkunsten.

Don’t: vergeten het dieet checken

Je kunt nog zo lekker koken, als je iets bereidt wat je date niet mag eten, zul je er weinig aan hebben. Gelukkig is een appje makkelijk verstuurd, dus voel je zeker niet bezwaard dit te doen. Misschien dat je nu iets creatiever moet zien, maar een lekkere veganistische maaltijd is even lekker. Succes!

Time to shine

Met deze drie do’s en don’ts zal het geen probleem zijn om het hart van je date te veroveren. Vergeet niet jezelf te zijn, aangezien dat het allerbelangrijkste is. Veel plezier!