Een bijbaan kan je veel opleveren

freelancer working on laptop with photos on screen at home
Photo by George Milton on Pexels.com

Er zijn veel voordelen te benoemen van een leuke bijbaan. Denk maar aan:

  • Financiële ondersteuning: Een bijbaan kan je helpen om je studie te bekostigen en om extra geld te verdienen voor leuke dingen zoals reizen of uitgaan.
  • Verrijking van je CV: Werkervaring opdoen naast je studie kan je CV versterken en je toekomstige werkgevers laten zien dat je zowel hard kunt werken als je studie kunt volgen.
  • Ontwikkeling van vaardigheden: Een bijbaan kan je nieuwe vaardigheden opleveren en bestaande vaardigheden versterken, zoals communicatieve vaardigheden, teamwork en leiderschap.
  • Netwerk opbouwen: Door samen te werken met andere mensen op de werkvloer, kun je je netwerk uitbreiden en interessante connecties opdoen.
  • Toepassing van theorie in de praktijk: Veel bijbanen zijn gerelateerd aan de studie die je volgt, waardoor je de theorie die je op school leert direct in de praktijk kunt toepassen.
  • Meer zelfvertrouwen: Het volbrengen van verantwoordelijkheden op het werk kan je zelfvertrouwen verhogen en je helpen om zelfverzekerder te worden.
  • Behoefte aan afleiding: Soms kan het fijn zijn om even af te leiden van je studie en te werken aan iets anders.
  • Bereidheid tot werken: Door te werken naast je studie, leer je vroeg al dat hard werken belangrijk is en leer je hoe je je tijd het beste kunt indelen.
  • Voordeel bij sollicitaties: Veel werkgevers vinden het belangrijk dat kandidaten ervaring hebben opgedaan naast hun studie en zullen hier bij sollicitaties rekening mee houden.

Maar waar ga jij dan aan het werk?

Een bijbaan in een supermarkt is, waarschijnlijk, heel gezellig, maar wat nu als je nu al weet dat je later met kinderen wilt gaan werken? Dan kun je beter gaan reageren op oproepjes als “Oppas gezocht” op social media. Je kunt dan fijn gaan oppassen en steeds weer nieuwe kinderen leren kennen. Toch moet je daar ook weer voorzichtig mee zijn, je weet dan immers nooit precies bij wie je terecht kunt.

Het is een beter idee om je in te schrijven bij Charly Cares. Dit is een bureau dat bemiddelt tussen ouders en mensen die willen oppassen. Zowel de ouders als de oppas worden gescreend en pas als er een klik is maken jullie kennis en kan het oppassen beginnen.

Er is altijd wel een adresje om te gaan oppassen in de buurt. Of dat nu in de stad waar je studeert is, of bij je ouders in de buurt, jij weet je weg wel te vinden. Met een beetje hulp van Charly Cares, natuurlijk.