Een LED scherm kopen of leasen – wat is de beste optie?  

De kans is groot dat jij er over nadenkt om een LED scherm aan te schaffen. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. Hoewel het voor de hand liggend lijkt om er een te kopen is het ook mogelijk om te kiezen voor een alternatief. Je kunt namelijk ook een LED scherm leasen. Wat is nu de beste optie vraag je je af? Om hier vandaag nog antwoord op te krijgen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk dé belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet!

Een LED-scherm leasen – goedkoper op korte termijn

Een LED scherm leasen houdt in dat je voor een vooraf bepaalde periode, meestal tussen 12 en 60 maanden, een scherm huurt via een leasemaatschappij. Tijdens de leaseperiode betaalt je eigenlijk altijd een vast maandelijks bedrag voor het scherm wat je in handen krijgt Aan het einde van de lease kun je het LED scherm terugbrengen, de lease verlengen of het LED scherm tegen een gereduceerde prijs kopen. Dit is echter wel altijd afhankelijk van de toepasselijke voorwaarden voor de lease.

Een groot voordeel van het leasen van een LED-scherm is natuurlijk het feit dat je veel geld kunt besparen op de korte mijn. In plaats van een grote aanbetaling te doen, kan je namelijk de kosten over de gehele leaseperiode spreiden. Daarnaast kan leasing belastingvoordelen bieden, soms is het mogelijk om de maandelijkse betalingen af te trekken als bedrijfskosten. Leasen kent echter ook wat nadelen. De totale kosten van leasing zijn meestal hoger dan bij het kopen van een scherm. Je betaalt namelijk voor het gemak dat je niet de volledige prijs vooraf hoeft te betalen. Bovendien wordt je nooit eigenaar van de apparatuur. Dit houdt dan ook in dat je het scherm niet mag verkopen als je het niet langer nodig hebt.

Een LED-scherm kopen – ideaal als investering

Je kunt natuurlijk ook een LED scherm kopen. Het spreekt voor zich dat je hiermee gelijk eigenaar bent van het scherm. Het belangrijkste voordeel van het kopen van een LED-scherm is dat het op de lange termijn goedkoper kan zijn. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, krijg je niet te maken met rente of leasekosten. Een nadeel is wel weer dat jij als eigenaar verantwoordelijk bent voor het onderhoud aan het scherm. Als je pech hebt kan dit aardig oplopen, iets waar je je wel bewust van moet zijn als je ervoor kiest om een LED scherm te kopen.

Welke optie is het beste voor jou?

De keuze tussen leasen en kopen van een LED scherm hangt uiteindelijk af van de specifieke behoeften die je voor ogen hebt. Wil je geld besparen op de korte termijn dan kan leasen een betere optie zijn. Als je daarentegen volledige controle over de apparatuur wilt hebben en je het wel kunt veroorloven om een scherm te kopen dan raden wij je aan om daarvoor te kiezen. Ongeacht de keuze die je maakt is het belangrijk om altijd te kiezen voor een betrouwbare aanbieder.