Gebruiksdoeleinden van gehard glas

man wearing black pants holding camera
Photo by Kaique Rocha on Pexels.com

Je hebt misschien wel eens gehoord van gehard glas. Deze soort glas staat beter bekend als veiligheidsglas Maar wat maakt gehard glas nou zo veilig? En op welke plekken is veiligheidsglas belangrijk? Om daarachter te komen lees je hier verschillende gebruiksdoeleinden van gehard glas. Ben je benieuwd? Lees dan verder en kom erachter!

Veiligheidsglas

Gehard glas valt onder de term veiligheidsglas. Dit komt doordat het veilig glas is, op het moment dat het glas breekt. Als het glas breekt, zal het niet uiteen vallen in scherpe scherven. Het glas valt dan in kleine stukjes glas uiteen. Deze stukjes glas zijn niet scherp, waardoor iemand zich er niet aan kan bezeren.

Gebruiksdoeleinden

Nu je weet wat gehard glas is, ben je misschien ook wel benieuwd naar de gebruiksdoeleinden van gehard glas. Gehard glas is een veiligheidsglas, dus wanneer het breekt valt het niet in scherpe grote stukken uiteen. Op sommige plekken is dit glas erg handig. Bij een bushokje bijvoorbeeld. Als daar een ongeluk gebeurt en het glas doormidden breekt, is het belangrijk dat er geen scherpe glas scherven buiten liggen. Hier kunnen mensen zich namelijk aan verwonden als het ’s avonds donker is en ze de scherven niet zien. Daarnaast is gehard glas handig voor de douchewand. Als je uitglijdt in de badkamer door her water op de grond, kun je tegen de glazen douchewand aanvallen. Als deze in grote scherpe stukken breekt, is het natuurlijk gevaarlijk.  

Waarom gehard glas?

Zoals je nu weet, is gehard glas erg veilig. Dit is dan ook gelijk de reden waarom mensen voor gehard glas kiezen. Het geeft mensen een veilig gevoel dat er geen ongelukken in huis kunnen gebeuren met glasscherven. Daarnaast gaat gehard glas ook inbraak tegen, doordat het erg sterk is.

Gehard glas online bestellen

Nu je weet wat gehard glas is, kun je zelf beslissen of het iets is voor bij jou in huis. Voor glazen wanden in huis, is het sterk aan te raden. Hiermee voorkom je vervelende situaties.  Wil je meer informatie over gehard glas? Dan kun je een kijkje nemen op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een ruim aanbod aan gehard glas, triple glas en dubbel glas. Alles wat je nodig hebt, kun je dus gemakkelijk op een plek online bestellen. Heb je een vraag over een soort glas? Twijfel dan niet en neem contact op met een expert van glas gigant.