Het vliegenseizoen is weer begonnen

Als het mooie weer is begonnen is iedereen uiteraard blij! Alleen het grote nadeel aan mooi weer is het aantal vliegen en insecten. Zodra het zonnetje begint te schijnen en de temperatuur stijgt worden ze weer actief. Met als gevolg dat ze niet alleen buiten maar uiteindelijk ook binnen zitten. Vliegen komen af op de geur van eten en drinken. Ook komen vliegen af op mensengeur. Wat natuurlijk heel vervelend is want je wilt niet op de bank zitten en lastiggevallen worden door een vlieg. De grote oplossing hiervoor is een vliegengordijn. Een vliegengordijn zorgt ervoor dat de vliegen buitenshuis blijven. Hierdoor kun je gewoon rustig zitten binnen zonder gestoord te worden. Vliegen wil je ook buitenshuis houden omdat ze veel viezigheid met zich meebrengen. Het zijn namelijk beestjes die graag op rottend voedsel en uitwerpselen zitten. Dan wil je uiteraard niet dat deze in huis zitten. Ze gaan op fruit zitten en komen op glazen met drinken af. Ook poepen vliegen veel en dat doen ze op meubels, ramen en gordijnen. Dit geeft geen geur af maar wel vlekken. Deze vlekken krijg je niet gemakkelijk uit je meubels en gordijnen. Zorg daarom dat je zo min mogelijk vliegen in huis krijgt. Bij de website vliegengordijnkopen.nl heb je een groot assortiment aan vliegengordijnen.

Ik heb een afwijkende maat, wat nu?

Er zijn veel standaardmaten te krijgen als vliegengordijn. Alleen zijn er ook veel huizen die niet binnen deze maten zullen vallen. Hiervoor is de oplossing een vliegengordijn op maat. Deze kun je precies op de maat laten maken die jij nog hebt. Vervolgens krijg je deze helemaal klaar om opgehangen te worden geleverd. Dit scheelt je een hele hoop gedoe met zelf op maat knippen of snijden. Niet bij elk vliegengordijn is het ook mogelijk om deze zelf op maat te maken.

Tips om vliegen buitenshuis te houden

Uiteraard is het ook verstandig om je huis zo min mogelijk aantrekkelijk te maken voor vliegen. Dit kun je doen door de volgende tips te volgen:

· Laat geen groente en fruit op het aanrecht liggen. Vliegen houden van rijp wordende groente en fruit. Laat dit daarom niet rondslingeren in de keuken. Anders zit je aanrecht voor je het weet vol met vliegen.

· Dit geldt ook voor pannen met eten erin. Ook hier komen vliegen op af want hiervan kunnen ze eten. Laat dus nooit pannen op het fornuis staan. Doe je dit wel? Om het bijvoorbeeld af te laten koelen voordat je het in de koelkast of vriezer zet. Dan is het verstandig er een deksel op te laten zitten. Hierdoor kunnen ze niet bij het eten komen.

· Suiker geknoeid? Haal het gelijk weg zodat er geen vliegen op afkomen. Voor fruitvliegjes zijn er ook speciale valletjes. Hierin kun je deze vervelende vliegers in vangen. Zet deze dicht bij het fruit neer want zoals de naam al zegt komen ze graag op fruit af.