Hoe kleed ik mijn dakterras gezellig aan?

roofed terrace with furniture near green trees in sunlight
Photo by Maria Orlova on Pexels.com

Wanneer de “R” weer in de maand zit begint iedereen het binnen gezellig te maken. En omdat een dakterras uit het zicht is, zal je deze al snel vergeten. Toch is het verstandig om jouw dakterras ook in de koudere maanden te blijven onderhouden. Eind december is jouw dakterras de ideale plek om vuurwerk te kijken. Dan is het nogal een domper als het dakterras een rommeltje is. In dit blog lees je hoe je jouw dakterras gezellig aankleed voor Oud- en Nieuw.

Hoe onderhoud je jouw dakterras?

Een dakterras wordt logischerwijs op een plat dak aangelegd. Hierdoor vraagt een dakterras meer aandacht dan een balkon. Een plat dak is blootgesteld aan de verschillende weersinvloeden en wordt niet beschermd door dakpannen. Op een plat dak kan water blijven staan en takken, bladeren en ander vuil blijven sneller liggen. Ruim jouw dakterras regelmatig op en haal de goten leeg, zodat water goed weg kan. Laat jouw dakterras eenmaal per jaar door een dakwerk specialist inspecteren. Een specialist op het gebied van dakwerken kan zien of er beschadigingen zijn aan de dakbedekking, of de waterafvoer voldoende is en kan het dak voor je ontmossen.

Door goed onderhoud aan jouw dakterras blijven ook geplaatste accessoires en tuinmeubelen langer mooi.

Hoe maak je jouw dakterras gezellig?

Het terras is aangeveegd, de goten zijn leeg, de tegels of houten vlonders zijn ontmost. De volgende stap is het gezellig aankleden van jouw dakterras. Tijdens de koude maanden raden wij aan om kussens binnen op te bergen. Voor Oudejaarsavond is het wel zo fijn om zacht te kunnen zitten op jouw loungeset of tuinset. Haal die avond de tuinkussens of loungekussens weer tevoorschijn. Leg vervolgens op iedere zitplaats een warme plaid neer. Dekentjes zorgen voor een huiselijke sfeer en houden jou en je gezelschap lekker warm. Een staande terrasverwarmer is ook een prettige toevoeging. Naast dat een terrasverwarmer zorgt voor een aangename temperatuur, komt er ook warm licht af. Om het vuurwerk goed te kunnen zien is veel verlichting niet handig. Het licht dat van een terrasverwarmer afkomt is perfect. Zet daarnaast bijvoorbeeld lantaarns laag bij de grond of op de grond neer, met daarin ledverlichting. Hier komt niet teveel licht af, het geeft een warme gloed en je ziet nog wel waar je loopt.

Zet een schaal oliebollen of appelflappen neer op jouw lounge tafel buiten, als warme snack. Serveer er warme chocolademelk bij, of Glühwein in plaats van champagne. Hier blijf je lekker warm van. Deze hapjes en drankjes zien er feestelijk uit en zijn feestelijk lekker! Laat het feest maar beginnen.