Mensen die bekend zijn geworden door een realityshow

man holding remote control
Photo by JESHOOTS.com on Pexels.com

Reality-tv is een genre van televisieprogramma’s die de echte wereld van mensen weergeeft. Het genre is enorm populair geworden in de afgelopen jaren en heeft veel mensen beroemd gemaakt. In dit artikel gaan we het hebben over mensen die bekend zijn geworden door een realityshow en hoe het genre hun leven heeft veranderd.

Geschiedenis van reality-tv

Voordat we de beroemde mensen bespreken die zijn voortgekomen uit reality-tv, laten we kort de geschiedenis van het genre bespreken. Reality-tv ontstond in de jaren 40 met shows zoals Candid Camera en Queen for a Day. In de jaren 90 werden reality-tv-shows populairder, zoals The Real World en Survivor. Sindsdien zijn er talloze reality-tv-shows uitgebracht, waaronder Big Brother, The Bachelor en Keeping Up with the Kardashians.

Nicol Kremers in Familie Gillis: Massa is kassa

Nicol Kremers keerde in 2020 terug op televisie in het programma Familie Gillis: Massa is kassa. In dit programma volgt de kijker het leven van de familie Gillis, die een vakantiepark runt in Brabant. Nicol is getrouwd met de zoon des huizes, Ruud, en helpt mee met het runnen van het park. In het programma laat Nicol zien dat ze niet alleen een uitgesproken persoonlijkheid heeft, maar ook veel kennis en ervaring heeft op het gebied van ondernemen.

Reality-tv als springplank naar succes

Sinds De Gouden Kooi zijn er talloze reality-tv-shows uitgebracht die mensen beroemd hebben gemaakt. Zo werd Kim Kardashian bekend door Keeping Up with the Kardashians, en zorgde deelname aan The Voice of Holland ervoor dat Maan de Steenwinkel een muziekcarrière kon opbouwen. Ook Nederlandse influencers als Monica Geuze en Anna Nooshin hebben hun carrière te danken aan hun deelname aan reality-tv-shows.

De impact van reality-tv op de deelnemers

Hoewel reality-tv de deelnemers beroemd kan maken, heeft het ook een keerzijde. Deelnemers worden vaak blootgesteld aan de media en moeten omgaan met kritiek en negatieve reacties van het publiek. Bovendien kan reality-tv de persoonlijke levens van deelnemers beïnvloeden en kan het moeilijk zijn om na de show een normaal leven te leiden.

Voor- en nadelen van reality-tv

Hoewel reality-tv de deelnemers beroemd kan maken, heeft het genre ook enkele nadelen. Reality-tv kan een negatief beeld van de samenleving creëren en kan bijdragen aan de normalisering van ongezond gedrag en lichaamsbeeld. Aan de andere kant kan reality-tv ook educatief zijn en inzicht geven in verschillende levensstijlen en culturen.