Beste mini projectors van 2024 op een rij

De meeste mensen die een filmpje kijken doen dit gewoon op hun tv. Dit is natuurlijk prima, maar het zorgt nog niet echt voor die bios ervaring. Wil je dit wel dan zal je toch echt een nieuwe projector in huis moeten halen. Nu is het wel zo dat een projector aanzienlijk wat plek in beslag kan nemen. Heb je hier niet zo veel zin in dan hoeft dit ook niet. Het is namelijk mogelijk om te kiezen voor een mini projector. Met een mini projector ben je ook in staat om de mooiste films op de muur te projecteren. Het is tijd om je meer te laten zien over het kopen van een mini projector voor in huis!

De beste mini projectors van dit moment (2023)

1. XGIMI Elfin Mini Projector

Het is tijd om te kijken naar de eerste mini projector van dit lijstje. De XGIMI Elfin is echt een van de beste projectors die je op dit moment kan vinden. Hij is te herkennen aan de 800 ANSI lumen die een grote verscheidenheid aan opties weten te leveren voor bij het projecteren op de muur. De projector wordt geleverd met ingebouwde Google TV als besturingssysteem, hiermee ben je in staat om alle soort apps af te spelen. Je kunt deze projector installeren en binnen enkele minuten naar een film kijken. Dit maakt het dan ook echt een van de meest gebruiksvriendelijke projectors die men op dit moment maar kan vinden. De projector is voorzien van speakers van Harmon Kardon. Een prima optie voor de mensen die het niet erg vinden om wat meer neer te leggen voor hun aankoop. 

– Deze mini projector is te herkennen aan de 800 ANSI lumen

– Hij beschikt over nieuwe speakers van Harmon Kardon

2. ViewSonic M1+ draagbare projector

De ViewSonic M1 is ook echt een goede projector om te overwegen. De standaard die is ingebouwd in de projector kan omhoog worden gedraaid. Dit is met name bedoeld om de projectorlens altijd weer te beschermen als je deze op dat moment niet in gebruik hebt. Het is mogelijk om hem op iedere kant te richten als je dit handig vindt. Over het algemeen is de projector in staat om een hoge kwaliteit op de muur te projecteren. Een minpunt is dat deze projector maximaal 480p kan weergeven en dat de keystone aanpassing wel eens last heeft van wat probleem. Dit wordt echter weer goed gemaakt door de uitstekende contrastratio van 120.000:1. Ook heeft hij een prima batterij met een levensduur van wel zes uur meegaat. Al deze voordelen maken het een prima mini projector om in huis te halen. 

– De mini projector beschikt over een uitstekende contrastratio van 120.000:1.

3. Optoma ML750ST

Als je het hebt over miniprojectoren dan is de ML 750ST echt een van de beste opties die je maar kunt vinden. Het is door het compacte formaat makkelijk om hem overal mee naartoe te neen. Hij past dan ook volledig in de palm van je hand. De projector is aan te merken als een shot-throw projector. Dit houdt in dat je de projector dicht bij het scherm kunt houden en toch een beeld op ware grootte hebt. Zo ben je in staat om een scherm van 100 inch op een afstand van slechts 2 meter op de muur te krijgen. De grootte is nog beter doordat deze projector 700 ANSI lumen en een contrastverhouding van 20.000:1 heeft. Of je nu op zoek bent naar een projector voor het werk of voor in huis, met deze optie weet je zeker dat je niet de fout in kunt gaan. 

– Je kunt een scherm van 100 inch op een afstand van slechts 2 meter projecteren 

4. Carefree Mini Beamer

Dit is ook echt een prima mini projector om in huis te halen. Deze mini projector is volledig te gebruiken in combinatie met je smartphone. Mocht je met vrienden op de bank zitten en zin hebben in een film dan hoeft dit geen probleem meer te zijn. De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid brengt met zich mee dat het mogelijk is om binnen no time alles klaar te zitten. Hij is in staat om een volledige Full HD kwaliteit af te spelen. Deze hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je hem prima kunt gebruiken voor het kijken van films via bijvoorbeeld Netflix. Een leuke toevoeging is dat je bij je aanwinst ook nog eens een goede afstandsbediening krijgt. Zo hoef je niet eens meer van de bank op te staan, hoe makkelijk kan het zijn? 

– Deze mini projector krijgt erg goede beoordelingen van andere klanten

– Bij aankoop krijg je ook gelijk een handige afstandsbediening

5. Relave – Input tot Full HD Beamer

Het is op de laatste plaats een optie om te kiezen voor deze mini projector. Dit is een mini projector die ideaal is voor alle mensen die graag willen streamen. Zolang je namelijk over een goed wifi signaal beschikt is het mogelijk kom te streamen van je telefoon. Je bent bij de aanschaf ook nog eens voorzien van een scherm. Dit kan je ophangen in huis om de films te streamen. Het scherm heb je overigens niet echt nodig als je al over een witte muur beschikt. Dit is namelijk ook voldoende om te kunnen kijken op je eigen muur. De compacte omvang zorgt ervoor dat het geen probleem is om deze mini projector mee te nemen. Mocht je bijvoorbeeld van plan zijn om naar vrienden te gaan dan zal niets je er van weerhouden om hem in je tas te stoppen. 

– Deze mini projector beschikt over wel 6500 lumen in totaal

– Je kunt eenvoudig alles streamen via je Wifi netwerk

Beste koop tips: waar op letten bij het kopen van een mini projector

Het is verstandig om te kiezen voor een van de bovenstaande opties als je op zoek bent naar een mooie mini projector. Dit namelijk een selectie met de beste projectors die er op dit moment maar te vinden zijn. Nu is het ook mogelijk om zelf op zoek te gaan. Kies je ervoor om dit te doen dan is het wel van belang dat je op de juiste manier te werk gaat. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we besloten om een aantal handige tips en tricks voor jou op een rijtje te zetten. Lees deze zeker even door als je een zo goed mogelijke keuze wilt maken.

De hoeveelheid licht

het is op de eerste plaats van belang om te kijken naar de hoeveelheid licht die de beamer in staat is om te projecteren. Zonder voldoende licht zal een projector niet in staat zijn een helder beeld weer te geven. Als de lichtopbrengst te laag is, zal een beeld er modderig en zacht uitzien. Dit kan zelfs in een donkere kamer. De beste manier om te bepalen of een projector genoeg licht uitstraalt om heldere beelden te produceren, is te kijken naar de ANSI Lumens rating. Dit laat je meer zien over de hoeveelheid licht die de projector in staat is om uit te stralen. Over het algemeen hebben de projectoren met een hoogte van 1.000 ANSI Lumen of meer voldoende helderheid voor thuisbioscoopgebruik. Hou hier dan ook rekening mee bij het kiezen van een goed model. 

Het contrast

het volgende waar men altijd naar moet kijken bij het kopen van een mini beamer is het contrast van de beamer. De contrastverhouding is een aanvulling op helderheid. Het contrast is ook wel de term die gebruikt wordt voor de verhouding tussen de zwarte en witte gedeelten van een beeld. Hoge contrastverhoudingen leveren wittere witten en zwarter zwarten. Een projector kan een geweldige lumen hebben, maar als de contrastverhouding laag is, ziet uw beeld er uitgebleekt uit. In een verduisterde kamer is een contrastverhouding van ten minste 1.500:1 goed, maar 2.000:1 of hoger is ook goed om te halen. Dit is dan ook echt de moeite waard om in te investeren als je op zoek bent naar een mooi beeld. d

De schermresolutie

de schermresolutie is iets wat minstens zo belangrijk is bij het kopen van een nieuwe mini beamer. LCD- en DLP-projectoren hebben beide een vast aantal pixels. Als je vooral HDTV kijkt is het handig om te kiezen voor een zo hoog mogelijk aantal echte pixels. Het beste is om te kiezen voor 1920×1080. Een natuurlijk aantal pixels van 1024×768 is voldoende voor DVD. HDTV-signalen van 720p vereisen echter een pixeltelling van 1280×720 voor het beeldscherm, terwijl een HDTV-ingangssignaal van 1080i een pixeltelling van 1920×1080 nodig heeft. Als je een Blu-ray film wilt kijken hebt is het handig om te kiezen voor 1920×1080 en de mogelijkheid om het 1080p-formaat weer te geven.

De kleurweergave

tijd om door te gaan met de laatste tip van dit lijstje. Kleurweergave is een andere belangrijke factor om te overwegen. Je kunt dit gebruiken om te zien hoe kleuren eruit zien in de helderste en donkerste delen van het beeld. Ook is het van belang voor de mate van kleurstabiliteit van ingang tot ingang. Iedereen heeft een klein verschil in kleurwaarneming en hierdoor is het lastig om concrete tips te geven. De enige tip die handig is om te geven is om altijd verschillende beamers uit te proberen om te zien wat jij nu eigenlijk het fijnste vindt. 

We hopen dat je dankzij de bovenstaande tips en tricks in staat bent om de juiste keuze te maken. Het is hiermee dan ook mogelijk om altijd weer uit te komen bij een mini projector die perfect past bij wat je al die tijd al zocht. Zo is de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner dan voorheen. Wist je overigens dat er hier op de site nog veel meer soorten artikelen te vinden zijn? Neem dan ook zeker even een kijkje bij de rest van de site om te zien wat er nog meer te vinden is. 

Achtergrond: wat is een mini projector en welke soorten zijn er? 

We hebben je natuurlijk laten zien waar je op moet letten bij het kopen van een mini projector. Nu is het mogelijk dat je eigenlijk helemaal niet weet wat een mini projector precies is. Mocht dit kloppen dan is het van belang om even door te lezen. We laten je namelijk precies zien wat we hier eigenlijk onder verstaan. Een mini projector is precies hetzelfde als een beamer. Met een beamer ben je in staat om een bepaald beeld op een muur te projecteren. Dit wordt gedaan door met lichtstralen het beeld op de muur te krijgen. Het is dan ook echt een projectie die je maakt. 

Het is natuurlijk mogelijk om de mini projector te gebruiken voor het bekijken van je films op de muur. Het is alleen ook mogelijk om te kiezen voor een projector in combinatie met een scherm. Doorgaans krijg je een veel beter beeld als je een projectiescherm gebruikt, maar het is dus niet nodig. J kunt een lege muur als scherm gebruiken wat ook goed werkt. Bedenk wel dat de kleur van de muur invloed heeft op de kleuren van de foto. Zo zal bijvoorbeeld een bruine muur de kleuren naar het bruine gebied doen neigen. Het beste is dan ook om een witte muur te gebruiken voor het kijken. 

Ook een nieuwe mini projector kopen? 

Als je ook op zoek bent naar een mini projector dan kan je met de info uit dit artikel in ieder geval aan de slag om op zoek te gaan naar een mooi model. Een mini projector is echt een prima aanwinst voor als je van plan bent om jouw films op de muur te projecteren. Op zoek naar nog meer leuke dingen voor in huis? Blijf dan zeker even hangen, hier op de site is er namelijk nog veel meer te ontdekken!