Beste mini wasmachines van 2024 op een rij

Een wasmachine is natuurlijk een must have voor in huis. Zonder een wasmachine ben je immers niet in staat om al je kleren weer schoon te krijgen. Een klein probleem is alleen dat een wasmachine al snel erg groot kan zijn. Ben je bijvoorbeeld student dan heb je hier de ruimte niet voor. In dit geval is het verstandiger om te kiezen voor een mini wasmachine. Omdat we zien dat niet iedereen bekend is met de mini wasmachine hebben we besloten om het belangrijkste voor jou op een rijtje te zetten. Het is tijd om je meer te laten zien over het kopen van een goede mini wasmachine!

De beste mini wasmachines van dit moment (2023)

1. Mini wasmachine met dubbele trommel

Ben je op zoek naar een goede mini wasmachine dan is dit echt de beste optie die je op dit moment maar kunt vinden. Deze mini wasmachine is ideaal voor alle mensen die zoeken naar een wasmachine voor in kleine ruimtes. Hij heeft een inhoud van 5.6 kg. Hierdoor is hij ruim voldoende voor het wassen van wat kleinere hoeveelheden aan was. Door het zuinige energielabel is het ook nog eens zo dat deze mini wasmachine erg weinig geld kost op jaarbasis. Wanneer we kijken naar de reviews van klanten die hem al in huis hebben staan dan zien we dat deze erg positief zijn. Dit maakt het dan ook echt een mini wasmachine die is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Wat wil je nog meer?

–  Deze mini wasmachine is te herkennen aan het zuinige energielabel 

2. Ecowash Pico Mini

Mocht je niet bang zijn voor wat kleur dan hoef je niet meer verder te zoeken. Dit is namelijk een mini wasmachine die goed op weet te vallen met de felle kleur. Door de groene kleur is het dan ook gelijk een erg leuke toevoeging voor in huis. Hij is wel wat kleiner dan de bovenstaande optie. Er past maar 3.5 kg in de mini wasmachine. Wel is het een mini wasmachine met een hoge mate van gemak. Dit zal je echt een hoop moeite besparen bij het wassen. Door de volledige waterdichtheid hoef je je ook nog eens geen zorgen te maken over vlekken of plekken op de vloer. Hij is voorzien van een centrifuge. Door hier gebruik van te maken hoef je minder lang te wachten totdat alle was helemaal droog is. 

– Deze mini wasmachine is aan te merken als volledig waterdicht

– Door de centrifugefunctie is je was ook nog eens snel droog

3. Lowander mini wasmachine 3kg met centrifuge

Op zoek naar een mini wasmachine met centrifuge maar vind je de bovenstaande optie net even iets te duur? Dan is dit een prima optie om voor te kiezen. Deze mini wasmachine is echt ideaal voor alle soorten kleine ruimtes. Deze was- en centrifugemachine met bovenlader is zeer eenvoudig in gebruik en bovendien zeer duurzaam. Daar komt bij dat hij ook nog eens weinig water gebruikt. Dit maakt het mogelijk om hem vaak aan te zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor een hoge energierekening. Het is een wasmachine die door de voorgaande klanten erg goed wordt beoordeeld. Wij raden je dan ook zeker aan om de ervaringen van anderen even goed door te nemen als je een volledig beeld wilt krijgen over de kwaliteit die je in huis zult halen. 

– Door het lage verbruik ben je weinig kosten per keer kwijt

– Door de centrifugefunctie wordt je was sneller droger dan zonder

4. Mesko MS 8053 mini wasmachine

Ook met deze mini wasmachine weet je eigenlijk zeker dat je niet echt de fout in kunt gaan. Deze goede wasmachine is te herkennen aan het feit dat hij een inhoud heeft van 3 kg. Dit maakt hem net even wat groter dan enkele andere modellen. Hoewel je hier wel de ruimte voor moet hebben komt het goed van pas. Het is namelijk mogelijk om hiermee gelijk een hoop was in een keer te wassen. Hij heeft een zeer sterke afvoerslang die al het water op een eenvoudige manier weet af te voeren. Dankzij het snelle wasprogramma weet je zeker dat de was binnen no time klaar is. Hij is ook nog eens super licht. Mocht je hem mee willen nemen op vakantie dan is dit geen enkel probleem. Je kunt hem eenvoudig bij jou in de camper of caravan zetten. 

– Door het maximale vermogen wordt je pas erg goed droog

– De wasprogramma’s zijn zelf in te stellen voor het wassen

5. Salora WMR5350

Tijd om door te gaan met de laatste optie van dit lijstje. Dit is een merk wat bij veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Het is namelijk een merk wat echt bekend staat om de hoge kwaliteit die zij keer op keer weer weten te leveren. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op het aanbod met de mini wasmachines. De Salora WMR5350 is ideaal als je niet genoeg ruimte hebt voor de wat grotere wasmachines. De mini wasmachine is 63,5cm hoog en 38cm breed. Met behulp van dit compacte formaat is deze wasmachine een ideale optie voor de studenten die willen wassen. Je kunt de machine ook gemakkelijk in een caravan of camper plaatsen, zodat je zelf de was kunt doen op de camping. Je kunt tot 4,6kg wasgoed wassen in de trommel. Ook van plan om de was even door de centrifuge te haeln? Haal de helft van jewasgoed eruit. De wasmachine kan vervolgens alle was weer droog maken. Scheelt je een hoop tijd bij het wassen van je kleren of beddengoed.

– Dit merk staat bekend om de hoge prijs kwaliteit verhouding 

– De reviews zijn erg hoog als we kijken naar de online beoordelingen

Mestic Wasmachine MW120 

Ben je opzoek naar de allerbeste mini wasmachine? Dan ben je hier aan t goede adres. Voor minder dan 150 euro heb jij de meest geschikte wasmachine in huis. Niet alleen om te wassen, maar ook om te drogen. Want hij heft een centrifuge en dat hebben zeker niet alle mini wasmachines. Dit terwijl het gewicht van deze mini wasmachine nog steeds onder de 10 kilo zal blijven. De wasmachine heeft een ingebouwde timer wat ervoor zorgt dat je zelf bepaald hoelang de was moet draaien. 

Je kan met een handige koppeling de waterslang gewoon aansluiten op de kraan. Vervolgens kan je na de was gewoon het water weer leeg laten lopen in de wasbak. Ga je op vakantie? Gebruik dan gewoon ecologische wasmiddelen en laat alles leeglopen in de bosjes. Dat kan je dan doen zonder problemen. Als we kijken naar de beste mini wasmachines van het moment. Dan hoort deze zeker in de top 6! 

Beste koop tips: waar op letten bij het kopen van een mini wasmachine

Goed, een mini wasmachine is dus echt super handig als je wel je kleren wilt kunnen wassen maar je niet bepaald ruimte over hebt. Het is verstandig om te gaan voor een van de bovenstaande opties, maar we begrijpen het maar al te goed als je juist wilt kiezen voor een mini wasmachine die je zelf hebt gevonden. Indien dit klopt dan is het handig om de onderstaande tips en tricks even goed door te lezen. Deze maken het namelijk een stuk makkelijker om een goede mini wasmachine te vinden. 

  • Hoeveel ruimte heb je nodig – voor het kopen van een mini wasmachine is het handig om te kijken naar het formaat. Je moet er rekening mee houden hoeveel ruimte je eigenlijk hebt voor je een goede mini wasmachine. Te klein is natuurlijk ook weer niet handig. Dit maakt het niet bepaald makkelijk om al je kleding weer schoon te krijgen. Voordat je voor een bepaald model kiest is het van belang om te kijken naar de plek waar je hem neer wilt zetten. Denk ook aan de grootte van de hoeveelheid was die je hebt. Binnen het aanbod van mini wasmachines is het namelijk mogelijk om voor een verscheidenheid aan maten te kiezen.
  • Hoeveel ben je kwijt – de prijs is natuurlijk ook erg belangrijk als je op zoek bent naar een mooie mini wasmachine voor bij jou in huis. De vraag naar de kosten houdt rechtstreeks verband met de vraag wat je precies in huis wilt halen. Wil je enkel en alleen een mini wasmachine in huis om af en toe een shirtje te wassen? Om ben je ook van plan de mini wasmachine in te zetten voor het wassen van je beddengoed? Dit is allemaal van belang bij het bepalen van de prijs van de mini wasmachine voor bij jou in huis. Door je budget in gedachten te houden zal je nooit meer met een te dure mini wasmachine thuiskomen, wel zo prettig natuurlijk. 
  • Welk merk wil je hebben – waar niet iedereen bij stilstaat bij het kopen van mini wasmachines is het feit dat je goed moet letten op het merk wat je in huis haalt. Ieder merk heeft namelijk een bepaalde kwaliteit te bieden. Kies je voor een A merk dan weet je zeker dat je voorzien bent van een mini wasmachine die een lange tijd mee zal gaan. Kies je juist voor een minder bekend merk dan is de kans groot dat de levensduur ook gelijk een stuk lager is. Het simpelste is om de reviews van voorgaande klanten door te lezen. Op die manier krijg je een zo volledig mogelijk beeld over de mini wasmachine die je wilt kopen.  
  • Hoe makkelijk moet hij zijn – de meeste mini wasmachines vereisen niet bepaald kennis om in gebruik te worden genomen. Al is het wel handig om te kijken naar het gemak waarmee je hem gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat de mini wasmachine van tijd tot tijd van onderhoud moet worden gezien. Ook moet hij regelmatig schoon worden gemaakt als je wilt voorkomen dat er allemaal vuil in je kleding komt. Over het algemeen zijn mini wasmachines veel gemakkelijker schoon te maken dan normale wasmachines. Dit komt natuurlijk door het feit dat ze een stuk kleiner zijn.

Het is met de tips en tricks van hierboven echt niet meer zo lastig om een mini wasmachine te kopen voor bij jou in huis. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een van de mini wasmachines uit onze eigen selectie als je niet zoveel zin hebt om zelf op zoek te gaan. Naast deze handige aanwinst is het ook mogelijk om te kiezen voor een flink aantal andere producten. Zo kan je ook een mini vriezer halen als je deze nog nodig hebt. Neem snel een kijkje en ontdek wat er eigenlijk allemaal mogelijk is. 

Achtergrond: wat is een mini wasmachine en welke soorten zijn er? 

Een vraag die we nog wel eens krijgen is wat een mini wasmachine eigenlijk is. Het is handig om even goed stil te staan bij de definitie van dit begrip. Je wilt namelijk wel weten wat je nu precies in huis zal halen. In feite is het al wel aan de naam terug te zien. Het is een wasmachine die veel kleiner is dan de normale modellen. Een miniwasmachine kun je gemakkelijk meenemen op vakantie, met name dankzij het compacte formaat. Een camping wasmachine heeft een laadvermogen vanaf 2 kilo. In een kleine wasmachine kun je een paar kledingstukken tegelijk wassen. Hou dus rekening met het feit dat je deze machines niet zomaar kunt gebruiken voor de kleding van iedereen in het gezin. 

En wat zijn de belangrijkste voordelen van een mini wasmachine? De keuze voor een mini-wasmachine is een ideale optie voor alle mensen die veel reizen, met name de mensen die reizen in een camper of caravan. Aan de andere kant is een mini wasmachine niet zo heel handig voor mensen die op één plaats blijven en in een huis wonen dat wasmachine- en drogeraansluitingen heeft. Sommige kleinere plaatsen hebben echter geen ruimte voor een grote wasmachine, voor deze mensen zou een mini wasmachine wel weer een goede investering zijn. 

Ook een nieuwe mini wasmachine kopen?
Wij raden je echt aan om ook een mini wasmachine te kopen als je wilt wassen zonder dat je hier de ruimte voor hebt. Het maakt het namelijk mogelijk om, ondanks de beperkte ruimte, alsnog over de meest frisse kleren te beschikken. Ook raden wij je aan om een kijkje te nemen bij de rest van de site. Hier vind je talloze andere artikelen die je meer laten zien over de beste producten die er momenteel te vinden zijn. Wij zijn niet voor niets dé site voor de beste producten!