Perfecte gordijnen op maat voor jouw interieur 

Perfecte gordijnen op maat voor jouw interieur

Gordijnen zijn niet alleen functioneel, maar ook een belangrijk decoratief element in elk interieur. Ga je gordijnen op maat kopen? Het kiezen van de perfecte gordijnen op maat kan een uitdagende taak lijken, maar met de juiste stappen kun je ervoor zorgen dat je de ideale keuze maakt die jouw interieur aanvult en verbetert. 

Bepaal je stijl en voorkeuren 

Voordat je gordijnen gaat kopen, is het slim om eerst te bedenken wat je écht mooi vindt. Denk na over welke kleuren, stoffen en prints het beste bij jouw kamer passen. Ben je meer van de klassieke look met van die weelderige, geplooide gordijnen, of gaat jouw voorkeur uit naar strakke, moderne ontwerpen? 

Meet je ramen goed op 

Een heel belangrijke stap bij het kiezen van op maat gemaakte gordijnen is om je ramen goed op te meten. Meet zorgvuldig de breedte en hoogte van elk raam, zodat je niet eindigt met gordijnen die te kort of te lang zijn. En denk eraan om wat extra ruimte mee te nemen voor de montagespullen! 

Kies de juiste stof 

Bij het kiezen van stoffen is het belangrijk om te denken aan hoe ze eruit zien én wat ze doen. Kies een stof die past bij de stijl van je kamer, maar ook bij de hoeveel licht je binnen wilt laten en hoeveel privacy je nodig hebt. En onthoud, sommige stoffen werken beter in bepaalde kamers. Denk aan verduisterende stoffen voor slaapkamers en lichtere stoffen voor woonkamers. 

Overweeg de voering 

De voering van je gordijnen maakt echt een groot verschil! Het kan helpen om licht buiten te houden, je kamer warmer te maken in de winter en zelfs je gordijnen te beschermen tegen verkleuring door de zon. Denk dus goed na over welke voering het beste werkt voor wat jij nodig hebt. 

Test verschillende stalen 

Het is slim om eerst wat stalen van verschillende stoffen te bestellen voordat je de definitieve keuze maakt voor je gordijnen. Op die manier kun je zien hoe de stoffen eruitzien in verschillende lichtomstandigheden en of ze goed passen bij de rest van je interieur. 

Gordijnen op maat kopen wordt met deze stappen een stuk makkelijker. Denk eraan om nauwkeurig te meten, de stof zorgvuldig te kiezen en verschillende opties te bekijken

voordat je definitief beslist. Met de juiste gordijnen kun je niet alleen de uitstraling van je kamer opfleuren, maar ook meer comfort en functionaliteit toevoegen.