Tweedehands visgraat vloer kopen – voordelig en duurzaam

Een visgraat vloer is een vloerpatroon waarbij de houten planken in een visgraatmotief worden gelegd. Het is een populaire keuze vanwege de klassieke uitstraling en tijdloze stijl die het aan elk interieur kan toevoegen. Het patroon bestaat uit rechthoekige planken die onder een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar worden geplaatst.

Voordelen van het kopen van een tweedehands visgraat vloer

 • Duurzaamheid: het kopen van een tweedehands visgraat vloer is een milieuvriendelijke keuze, omdat je hergebruik maakt van materialen die anders misschien weggegooid zouden worden.
 • Kostenbesparing: tweedehands visgraat vloeren zijn vaak aanzienlijk goedkoper dan nieuwe vloeren. Door te kiezen voor een tweedehands vloer kun je genieten van de charme van een visgraat vloer zonder de hoge kosten.
 • Unieke stijl: oude visgraat vloeren hebben karakter en geven je interieur een unieke uitstraling. Geen enkele nieuwe vloer kan dezelfde authentieke look en feel bieden als een tweedehands visgraat vloer.

Waar zijn tweedehands visgraat vloeren te vinden?

Er zijn verschillende plaatsen waar je tweedehands visgraat vloeren kunt vinden:

 • Online marktplaatsen en advertentiewebsites: zoek naar advertenties van mensen die hun gebruikte visgraat vloeren verkopen. Bekende websites zoals Marktplaats, eBay en Vinted kunnen goede bronnen zijn.
 • Tweedehands bouwmaterialenwinkels: bezoek gespecialiseerde winkels die zich richten op de verkoop van gebruikte bouwmaterialen. Deze winkels hebben vaak een assortiment tweedehands visgraat vloeren beschikbaar.
 • Sociale media groepen en forums: wordt lid van lokale groepen op sociale media of forums waar mensen bouwmaterialen en vloeren te koop aanbieden. Plaats ook zelf een oproep als je op zoek bent naar een specifieke vloer.
 • Lokale vloerleveranciers: informeer bij lokale vloerleveranciers of zij tweedehands visgraat vloeren in hun assortiment hebben of op de hoogte zijn van andere bronnen in de buurt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands visgraat vloer?

Bij het kopen van een tweedehands visgraat vloer is het belangrijk om op de volgende aspecten te letten:

 • Algemene conditie van de vloer: controleer of de vloer in goede staat verkeert, zonder grote beschadigingen, kromgetrokken planken of loszittende delen.
 • Kwaliteit van het hout: bestudeer het gebruikte hout om er zeker van te zijn dat het van goede kwaliteit is en geen houtworm of andere schade heeft.
 • Afmetingen en hoeveelheid beschikbaar materiaal: controleer of er voldoende materiaal beschikbaar is om de gewenste ruimte te bedekken. Meet ook de afmetingen van de planken om te zien of ze passen bij jouw vloeroppervlak.
 • Eerdere behandeling en onderhoud: vraag naar de behandeling en het onderhoud dat de vloer heeft ondergaan. Informeer of de vloer al eerder geschuurd, gelakt of geolied is.

Onderhandelen over de prijs en bezorging regelen

Ga je een tweedehands visgraat vloer kopen? Dan kun je proberen te onderhandelen over de prijs. Houd hierbij rekening met de conditie van de vloer en vergelijk prijzen met andere tweedehands vloeren. Daarnaast is het belangrijk om afspraken te maken over de bezorging of het ophalen van de vloer. Bespreek de mogelijkheden met de verkoper en zorg ervoor dat dit duidelijk is voordat je tot aankoop overgaat.