Wandelschoenen voor alle seizoenen: welke zijn het meest geschikt?

We wandelen wat af, het maakt niet uit of het wat warmer is of eerder fris, we trekken goede schoenen aan en we zijn weg. Heerlijk wandelen aan het strand of met de hond in de bossen, gewoon heerlijk van de buitenlucht genieten en lichamelijk bezig zijn. Vooral als je wat langere wandelingen maakt of in een wat moeilijker begaanbaar gebied is het belangrijk goede wandelschoenen te dragen. Er zijn wandelschoenen voor ieder terrein en voor verschillende omstandigheden, er zijn dames wandelschoenen en ook wandelschoenen heren. Omdat het weer nogal veranderlijk is en je geen oververhitte, verkleumde of natte voeten wil krijgen is het belangrijk om wandelschoenen te kiezen die geschikt zijn voor alle seizoenen. Wil je ook weten hoe je de meest geschikte wandelschoenen kiest voor alle seizoenen, lees dan snel verder.

Soorten wandelschoenen

Er zijn vele soorten wandelschoenen en de keuze voor de juiste schoen is nog niet zo eenvoudig. De keuze van de schoen hangt af van de duur van de wandelingen, van het terrein, en uiteraard ook van het seizoen. Ga je lange wandelingen maken dan is het belangrijk dat je schoenen een goede ondersteuning bieden en comfortabel zijn. Ga je op een moeilijker terrein of een minder begaanbaar gebied wandelen, moet de schoen stevig zijn en goed houvast bieden. Wandelschoenen moeten in ieder geval antislip zijn, waterdicht en ademend. Je kunt kiezen voor hoge of lage wandelschoenen. De hoge wandelschoenen zijn stugger maar bieden meer ondersteuning, vooral aan de enkels.

Wandelschoenen seizoensgebonden?

In de winter draag je andere schoenen dan in de zomer, en datzelfde geldt meestal ook voor wandelschoenen. In de winter mag je geen ijskoude voeten krijgen, want dan is de lol van de wandeling er snel af, antislip en waterdichtheid zijn in de winter belangrijk. In de zomer kies je vaak voor een luchtige schoen, bijvoorbeeld een wandelschoen met mesh zodat er een ademend en verkoelend effect optreedt. Een wandelschoen die geschikt is voor alle seizoenen moet in ieder geval ademend zijn en waterdicht.

Comfortabel wandelen ongeacht het weer

Je kiest een wandelschoen die goed past en comfortabel loopt. Welke schoen het meest geschikt is hangt voornamelijk af van het terrein en de activiteit. Ook het weer is niet onbelangrijk. Kies daarom voor een wandelschoen die geschikt is voor alle seizoenen, die waterdicht is en ademend. Heb je een passende schoen die aan al je eisen voldoet, dan kan niks een heerlijke wandeling meer in de weg staan!