Beste mini ovens van 2024 op een rij

beste mini oven

Het is natuurlijk handig om een oven in huis te hebben. Of je nu van plan bent om broodjes te bakken of om je eten te ontdooien, een oven komt goed van pas in de keuken. Nu is het wel zo dat een oven aanzienlijk wat ruimte in beslag kan nemen. Lang niet iedereen heeft deze ruimte bij hem of haar in huis. Mocht ook jij hier last van hebben dan is er gelukkig een alternatief wat je kunt kiezen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een mini oven aan te schaffen. Wat is een mini oven vraag je je af? En wat zijn de beste opties die je op dit moment kunt

De beste mini ovens van dit moment

ICQN Vrijstaande Oven

De mensen die op zoek zijn naar een mini oven met een goede prijs kwaliteit verhouding hoeven niet meer verder te zoeken. Deze mini oven beschikt namelijk over alles wat je maar nodig kunt hebben voor je aanwinst. Het is een mini oven die is voorzien van een drietal verschillende draaiknoppen. Deze komen goed van pas tijdens het bakken van bijvoorbeeld broodjes of vlees. Hiermee heb je namelijk veel meer controle over de hoogte van de temperatuur voor jouw mini oven.

De mini oven beschikt over een metalen plaat waar je al je eten op kunt leggen. Het is mogelijk om de plaat uit de mini oven als je dit wilt. Dit kan handig zijn voor de mensen die hun mini oven bijvoorbeeld willen gebruiken om een hele kip mee te maken. We hebben hieronder nog even de pluspunten van dit kleine oventje voor je op een rijtje gezet. Zo krijg je een beter beeld over wat je precies in huis zal krijgen bij het maken van een aankoop.

 • Door de verstelbare standen heb je meer controle over de temperatuur
 • Door de grote inhoud kan je eigenlijk al het soorten voedsel bereiden

PRIMO PR251OV Mini Oven

Als je nog nooit van dit merk hebt gehoord dan is dat niet zo raar. Dit merk is namelijk nog niet zo heel bekend als het aankomt op apparatuur voor in de keuken. Toch zou je je niet blind moeten staren op de bekendheid van de naam. Het is namelijk zo dat dit een mini oven is die voldoet aan alle eisen die je er maar aan kunt stellen. Door de prima prijs kwaliteit verhouding hoef je je geen zorgen te maken over eventuele gebreken bij het maken van een aankoop.

Dankzij de sterke behuizing gaat de mini oven lang mee en ziet hij er ook nog eens erg stevig uit. Dit komt dan ook zeker van pas als je hem op een aanrecht zet. Met behulp van de stevige pootjes die zijn voorzien van grip zal je geen last meer hebben van een verschuivend apparaat. Als we de reviews van deze mini oven mogen geloven dan is het echt een van de beste opties die je op dit moment maar kunt vinden. Niet zo raar dat we deze mini oven dan ook op de tweede plek van dit lijstje hebben gezet.

 • Deze mini oven kost minder dan enkele andere modellen en merken
 • Deze mini oven krijgt erg goede beoordelingen van voorgaande klanten

ICQN XXL Vrijstaande Oven

Dit is zeker niet de goedkoopste mini oven die je op dit moment kunt vinden, maar het is wel gelijk een mini oven die voor een ontzettend lange tijd mee zal gaan. Dit maakt het dan ook een prima optie om te overwegen als je het niet erg vindt om wat meer neer te leggen. Voor de hogere prijs krijg je een mini oven die is voorzien van een dubbele glazen plaat. Dankzij deze plaat is de oven in staat om alle warmte vast te houden. Dit is niet alleen beter voor de bereiding van het eten, maar het zorgt er ook nog eens voor dat hij niet zo warm wordt op je aanrecht.

Daar komt bij dat hij is voorzien van de beste kwaliteit materialen. Zo is de behuizing oersterk en gaat deze voor een lange tijd mee zonder dat je bang hoeft te zijn voor krassen of deuken. Je kunt hieronder nog even alle voordelen van deze mini oven op een rijtje vinden:

 • De sterke behuizing voorziet de mini oven van een lange levensduur
 • Het dubbele glas zorgt ervoor dat de warmte optimaal wordt bewaard

Severin TO 2056

Tijd om door te gaan met het volgende kleine oventje. Deze mini oven is namelijk ook een zeer goede optie om te overwegen als je beperkte ruimte hebt in de keuken. Zoals je wel kunt zien is dit een oven die gemaakt is voor kleine huishoudens. Ondanks het compacte design beschikt hij echter over een ruime inhoud. Dit maakt het onder andere mogelijk om een hele kip klaar te maken als je dit wilt. Als je wilt gaan bakken dan hoef je je geen zorgen te maken over vlekken of vuil. Hij is namelijk voorzien van een speciale lekbak die je zo in de oven kunt schuiven. Ideaal, als deze vies is hoef je hem namelijk alleen maar even onder de kraan schoon te maken om hem weer te laten glimmen.

 • De reviews van de mini oven zijn allemaal erg lovend
 • Deze mini oven is wat groter dan enkele andere modellen

Tristar mini oven 10 L

Het is op de laatste plaats mogelijk om te kiezen voor deze mini oven van het merk Tristar. De reden dat we deze mini oven op de laatste plaats hebben gezet is het feit dat hij van een net iets mindere kwaliteit is dan de bovenstaande opties. Dit kan ook niet anders, het is namelijk een van de goedkopere mini ovens die je op dit moment kunt vinden. Ondanks de lage prijs is het een prima mini oven om in huis te halen als je niet over al te veel ruimte beschikt. De compacte omvang zorgt ervoor dat je geen ruimte verliest in huis. Dankzij de draaiknoppen heb je ook nog eens wat meer controle over het kiezen van de juiste temperatuur voor het afbakken van de lekkerste broodjes.

 • Deze mini oven is erg voordelig in verhouding tot andere mini ovens van dit moment

Bestron mini oven 

Ben jij opzoek naar een kleine oven voor in je woning of misschien je chalet? Dan is dit een uitstekende keuze. Zo heb je een kleine oven voor minder dan honderd euro en doet hij niks onder aan de grote vrienden. Vooral niet wanneer je hem goed onderhoud. De Bestron mini oven heeft een geïsoleerde behuizing zodat de oppervlakte van jouw eten goed verwarmt wordt. Daarnaast heb je een dubbelwandige glazen deur voor nog betere isolatie. 

De temperatuur kan je instellen tot 230 graden. Daarnbij kan je 6 standen installen in deze oven. Zo kan je kiezen voor bovenwarmte, onderwarmte met hetelucht. Maar je kan ook kiezen voor het draaispit wanneer je bijvoorbeeld een heerlijke kip wil klaarmaken. Met de ingebouwde timer zullen je maaltijden altijd perfect zijn. Bij deze Bestron mini oven komen een grilrooster, draaispit, en een bakplaat. Je hoeft dus zelf niets meer bij te kopen.  

 • Dit is een goedkope oven, met veel toebehoren. Een goede keuze voor een kleine prijs.

Beste Koop Tips: waar op letten bij het aanschaffen van een mini oven

Wij raden je zeker aan om te kiezen voor een van de bovenstaande mini ovens als je zeker wilt weten dat je een goede kwaliteit in huis wilt halen. Nu begrijpen wij het echter ook als je zelf even op zoek wilt gaan. In dit geval is het wel van belang dat je op de juiste manier te werk gaat als je niet voor nare verrassingen wilt komen te staan. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips en tricks op een rijtje gezet. Door deze even goed door te nemen weet je precies waar je op moet letten bij het zoeken van een nieuwe mini oven.

 • De ruimte van de oven – het is geen verrassing dat alle keukens een bepaalde hoeveelheid aanrecht- ruimte hebben waar je mee kunt werken. Je moet er rekening mee houden hoeveel ruimte je eigenlijk hebt voor jouw nieuwe mini oven. Nu moet de mini oven ook weer niet te klein zijn. Dit maakt het namelijk lastig voor het voorbereiden van bepaalde gerechten in je nieuwe aanwinst. Voordat u voor een bepaald model kiest, moet je altijd bedenken wat voor soort eten je graag klaar wilt maken. Denk ook aan de grootte van de gerechten die u gaat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je met het juiste model thuis kunt komen.
 • De prijs van de oven – de aanrechtconvectieovens die het meeste kunnen bereiden zonder dat je super veel stroom kwijt bent zullen in veel gevallen meer kosten dan eenvoudigere modellen die meestal ontworpen zijn om één of twee soorten voedsel goed te bereiden. De vraag naar de kosten houdt rechtstreeks verband met de vraag waarvoor je de oven wilt gebruiken. Wil je enkel en alleen een mini oven kopen om een broodje mee te kunnen maken? Om ben je ook van plan om jouw mini oven te gebruiken om vlees mee klaar te maken? Dit is allemaal van belang bij het bepalen van de prijs van de oven voor bij jou in huis. Hou dan ook altijd je budget in gedachten als je aan het zoeken bent naar een mini oven.
 • De temperatuur – in tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat alle diverse mini ovens even warm worden. Er kunnen zelfs grote onderlinge verschillen bestaan tussen de diverse modellen. Controleer daarom altijd het bereik van de temperatuur van het model wat je op het oog hebt. Aanrechtmodellen hebben andere maximumtemperaturen dan conventionele ovens. Als het voedsel dat je in je aanrechtoven wilt bereiden een temperatuur vereist die het model dat je koopt niet aankan dan kom je snel van een koude kermis thuis. Zorg er daarom altijd voor dat je hier even goed naar kijkt bij het zoeken van een mini oven.
 • De gebruiksvriendelijkheid – de meeste aanrechtovens zijn vrij eenvoudig in het gebruik, maar het soort display en de instellingen die je op het apparaat kunt vinden maakt het net even wat makkelijker om deze te gebruiken. Zoals elk keukenartikel moeten ook aanrechtovens met enige regelmaat worden schoongemaakt. Dit houdt in dat het handig is om te kiezen voor een mini oven waarvan de onderdelen makkelijk te bereiken zijn. Over het algemeen zijn mini ovens veel gemakkelijker schoon te maken dan traditionele ovens, je bent dus altijd minder tijd kwijt om alles weer schoon achter te laten na het koken.

Zolang je als klant zijnde op de bovenstaande tips en tricks weet te letten dan komt het vast goed met je aankoop. Dit zijn namelijk de belangrijkste tips om bij stil te staan bij het maken van een aankoop. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor een van de modellen die wij je al eerder hebben laten zien. Als je overigens op zoek bent naar andere apparatuur voor in de keuken dan hoef je niet meer verder te zoeken. Ook hiervoor kan je bij ons op de site talloze artikelen vinden die je even door kunt lezen.

Achtergrond: wat is een mini oven en welke soorten heb je?

Een mini oven is in feite niets meer dan een normale oven in klein formaat. Het is een oven die in de meeste gevallen op het fornuis kan worden geplaatst. In tegenstelling tot een combi magnetron is een mini oven speciaal bedoeld voor reguliere verwarming van eten net zoals de oven kan. Een oven is dan ook niet in staat om kant en klare maaltijden te bereiden. Wel is het mogelijk om de oven bijvoorbeeld te gebruiken voor het bakken van broodjes of voor het maken van lasagne.

Bij het zoeken van een mini oven kom je er vanzelf achter dat er verschillende opties zijn om voor te kiezen. Dit maakt het natuurlijk wat lastiger om de knoop door te kunnen hakken. Je kunt op de eerste plaats kiezen voor de speciale convectieovens. Convectieovens worden steeds populairder omdat ze gebruik maken van een technologie die de hete lucht in de oven verplaatst. Dit zorgt ervoor dat het eten gelijkmatiger wordt verhit. Ze kunnen voedsel sneller en op lagere temperaturen bereiden dan een conventionele oven. Hierdoor kan je veel tijd besparen. De speciale infrarood ovens maken gebruik van een vrij nieuwe kooktechnologie met lichtenergie om je voedsel snel te bereiden.

Koop jij ook een goede mini oven?

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een mini oven dan heb je dankzij dit artikel in ieder geval alle info die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Middels onze selectie kies je binnen no time voor een mini oven die precies past bij wat je zoekt. Neem ook zeker even een kijkje bij de andere artikelen hier op de site, hier laten wij je nog veel meer zien!